Plus-value terugvorderen


Verkocht u in 2017 of 2018 
uw Franse vakantiehuis?

Onderneem dan nu actie!

Bel (026) 443 16 96 of gebruik het contactformulier.
Wij informeren u vooraf vrijblijvend en deskundig.

Verkocht u in 2017 of 2018 uw maison secondaire (vakantiehuis) dan is het zinvol om nu bezwaar te maken. Benader ons vrijblijvend voor de laatste stand van zaken.

Met onze hulp dienden al velen die hun Franse vakantiewoning verkochten tussen 2012 en 2015, een bezwaarschrift in tegen de onterecht betaalde sociale premies. Via zo’n bezwaar kan men vaak duizenden euro’s terugvragen (plus een forse rente). In totaal gaat het om vele tientallen miljoenen aan de zogenoemde prélèvements sociaux.

+ + +  ACTUEEL  + + +

Per 1 januari 2019 is de Franse belastingwetgeving wéér gewijzigd. Bij niet-ingezetenen wordt nu 7,5% prélèvement de solidarité (‘solidariteitsheffing’) ingehouden, in plaats van de 17,2% (terug te vorderen) sociale premies.

Vooralsnog is deze heffing niet terug te vorderen. MAAR: óók tegen deze wijziging zal worden geprocedeerd, omdat hij in strijd is (lijkt) met EU-wetgeving c.q. verdragen.

Verkoopt u in 2019, overweeg dan om zich vrijblijvend op onze mailinglijst te laten zetten. Wij kunnen u dan (uitsluitend over dit onderwerp) informeren zodrazich interessante ontwikkelingen voordoen. Volg zeker ook zelf deze site en andere media.