Wij kennen de Franse wetgeving én (zaken)cultuur

Vennootschapsrecht en arbeidsrecht

Welke ondernemingsvorm past mij het best? Wat is van belang wanneer ik personeel aanneem of moet laten gaan (ontslag). Is een vaste inrichting in Frankrijk voor mij noodzakelijk?…

Voor veel ondernemers is de complexe en vaak maar subtiel afwijkende Franse wetgeving onbekend en onbemind, maar altijd cruciaal.

Kantoor Flipse informeert u vlot, praktisch en concreet over de relevante juridische en fiscale aandachtspunten. Is de expertise van een advocaat, accountant of andere specialist ter plaatse vereist dan wordt dat tijdig gesignaleerd en kunnen wij desgewenst als uw Nederlandstalige aanspreekpunt blijven fungeren.

Testament_1

een testament uit de 17e eeuw

Personen- en familierecht

Wilt u met meerderen (binnen familie, vrienden, partners) Frans onroerend kopen dan is het zaak, de verhoudingen tijdig vast te leggen. Samen kopen of juist alleen, via een SCI of een andere rechtsvorm?

Ook de zorg voor uw Franse nalatenschap, de verdeling van de boedel en de erfbelasting is van belang; het kan later veel leed verzachten, zowel materieel als immaterieel.

Vermogensbeheer
(estate planning)

Onderschat uw vermogen niet. Zodra u Frans vastgoed bezit heeft of dit gaat (ver)kopen is het verstandig om zich te informeren over de civiel- en fiscaal juridische consequenties.

public-domain-images-eiffel-tower-construction-1800s-0011

Echt onafhankelijk advies bij

aankoop, verkoop en verhuur

De wens die honderdduizenden al in vervulling zagen gaan: Een Droomhuis in Frankrijk. Maar het traject ‘van vinden tot verhuizen’ kan ingewikkeld zijn. En wat als u al een huis heeft en het wilt verhuren. Of juist niet meer?

Kortom: verbintenissenrecht, specifiek met betrekking tot onroerende zaken en huurrecht.

Ons honorarium hangt niet af van het slagen van ‘de deal’. Wij spreken met u een vast tarief af of we werken per uur, zodat u zich altijd verzekerd weet van een volkomen onafhankelijke en ter zake kundige adviseur, die begrijpt dat u zaken wil doen, maar die ook op de rem durft te trappen zodra dat in uw belang is. Op dit gebied onderscheidt Kantoor Flipse zich van alle andere (juridisch) adviseurs doordat wij naast de relevante wetskennis, 25 jaar aan praktische vastgoedkennis onder handbereik hebben. Dankzij deze uitzonderlijke combinatie was ons honorarium nog geen enkele keer hoger dat van de Franse makelaar. Ons rendement des te meer

Er zijn nauwelijks rechtsgebieden zijn waarop we u níet van dienst kunnen zijn. Waar uw vraag of zaak ook over gaat, het zal op zijn minst verhelderend zijn om eens vrijblijvend contact met ons op te nemen.