“In Nederland geboren, in twee landen getogen”

 

Isabelle Flipse (1967) leerde haar premier mots in het Frans, nadat haar ouders – een Franse moeder en een Zwitsers-Nederlandse vader, zich in Rotterdam vestigden vanwege vaders werk als binnenhuisarchitect. 

De belangrijkste studies werden hier gevolgd maar natuurlijk bleef de band met Frankrijk hecht. Zo werden de zomervakanties steevast met alle neefjes en nichtjes doorgebracht in het familiehuis in de Provence, en volgde Isabelle later aanvullende opleidingen in haar tweede moederland.

Naast volledig tweetalig, is Isabelle zo op natuurlijke wijze vertrouwd geraakt met zowel de Franse als de Nederlandse cultuur. Dát is wat haar duidelijk onderscheidt van de – in aantal toch al bescheiden – overige adviseurs op dit gebied in Nederland.

Na afronding van haar rechtenstudie werkte Isabelle een aantal jaren als onder-nemingsrechtadviseur bij Ernst & Young. De belangrijkste aandachtsgebieden waren vennootschap-, arbeids- en contractenrecht. Maar de behoefte ontstond om meer te doen met haar Franse achtergrond. En zo besloot zij in 1999 om die ‘roots’ te combineren met haar juridische ervaring.

Inmiddels heeft Kantoor Flipse een uitstekende reputatie opgebouwd en vele honderden ‘Nederlanders’ (ondernemingen zowel als particulieren) kunnen assisteren bij het vinden van het juiste antwoord op hun juridische en fiscale vraagstukken.

Een cliënt omschreef het eens zo: “Als Isabelle Nederlands spreekt is ze Nederlands en als ze Frans spreekt is ze Frans.”
De spijker op zijn kop!