“In Nederland geboren, in twee landen getogen”

Isabelle Flipse (1967) leerde haar premier mots in het Frans. Haar ouders – een Franse moeder en een Zwitsers-Nederlandse vader, vestigden zich in Rotterdam vanwege zijn werk als binnenhuisarchitect.

Isabelle is in Nederland geboren en volgde hier ook haar belangrijkste studie maar de band met Frankrijk bleef uiteraard hecht. Zo werden de zomervakanties steevast doorgebracht in het familiehuis in de Provence. Later volgde Isabelle aanvullende opleidingen in haar tweede moederland.

Naast volledig tweetalig, is Isabelle op natuurlijke wijze vertrouwd met zowel de Franse als de Nederlandse cultuur. Dát is wat haar duidelijk onderscheidt van andere adviseurs op dit gebied in Nederland.

Na haar rechtenstudie werkte Isabelle jaren als ondernemingsrechtadviseur bij Ernst & Young (EY). De behoefte om haar Franse achtergrond te combineren met haar juridische ervaring, leidde in 1999 tot de oprichting van een zelfstandige adviespraktijk.

Inmiddels heeft Kantoor Flipse een uitstekende reputatie opgebouwd en zijn vele honderden ‘Nederlanders’ (ondernemingen zowel als particulieren) begeleid bij het vinden van het juiste antwoord op hun juridische en fiscale vraagstukken.

Een cliënt omschreef het eens zo: “Als Isabelle Nederlands spreekt is ze Nederlands en als ze Frans spreekt is ze Frans.” – De spijker op zijn kop!


Vincent Muller (1967) voegt aan Kantoor Flipse een onderscheidende dimensie toe: dertig jaar ervaring in de vastgoedmarkt, als makelaar bij (inter)nationale makelaarskantoren en twintig als zelfstandig adviseur.

De technische, theoretische en praktijkkennis van het vastgoed is zo waardevol omdat in veel van de vraagstukken die onze cliënten bezighouden, onroerend goed een prominente rol speelt. Of het nu gaat om een ‘gewone’ aan- of verkoop, de afwikkeling van een nalatenschap, discussie met uw aannemer of makelaar, om de hoognodige herstructurering van uw copropriété of om de (her)ontwikkelingsmogelijkheden van Frans vastgoed; Vincent kijkt en denkt op praktische, realistische maar ook kritische wijze mee.

Deze combinatie van gedegen juridische know-how en vastgoedkennis vindt u alleen bij Kantoor Flipse.