Lees dit eerst…

vrijdag 7 februari 2020 - Gepost in Publicaties (alle) - door admin

Voor alle op deze website geplaatste publicaties geldt het volgende:

Disclaimer: weinig is zo veranderlijk als wetgeving. De kans dat de inhoud van artikeltjes verouderd zijn op het moment dat u ze leest, is dus groot. Wij verwijderen echter alleen artikelen die volstrekt irrelevant zijn geworden. Wat kan bijdragen aan de algemene beeldvorming over een bepaald onderwerp, blijft staan. Neem nooit besluiten op basis van algemene, vrijblijvende informatie als de onderstaande maar raadpleeg tijdig een specialist, opdat u beslist op basis van echte, actuele expertise.

Vanzelfsprekend valt deze tekst onder de bescherming van het auteursrecht, copyright. Linken naar of overnemen van deze teksten mag, mits integraal (inclusief disclaimer) en zonder eigen inhoudelijke bewerkingen en met de navolgende bronvermelding (letterlijk en inclusief hyperlink): “bron: www.kantoorflipse.nl, mr. Isabelle Flipse

Aankooptips – deel 2

dinsdag 10 april 2018 - Gepost in Aankoop onroerend goed, Publicaties (alle) - door admin

Het papierwerk

Zodra u uw droomhuis heeft gevonden is het tijd voor het onvermijdelijke papierwerk. Niet de leukste fase. Wel een essentiële. Het Franse systeem van koop en eigendomsoverdracht verschilt fundamenteel van het Nederlandse. In Nederland sluit u een koopcontract, dat vaak ontbindende voorwaarden bevat. De koop kan dan bijvoorbeeld worden ontbonden wanneer lees meer →

Aankooptips – deel 1

zaterdag 10 februari 2018 - Gepost in Aankoop onroerend goed, Publicaties (alle) - door admin

“Uw droomhuis, en hoe het te vinden”

Stel, u heeft anderhalve ton gespaard. Of vijf, of meer. Dat is mooi, maar inflatie en belasting knagen aan uw kapitaal. De keuze tussen ingewikkelde beleggingsproducten en sparen is er vaak één tussen twee kwaden en rechtstreeks beleggen in vastgoed, zeker in veilige landen als Nederland, Duitsland en Frankrijk, staat dan ook weer volop in de belangstelling.

Afgelopen zomer (’17) kon u in het magazine Leven in Frankrijk waaraan ik al meer dan 15 jaar bijdraag, een algemeen artikel lezen met tips over kopen, bezitten en onderhouden van een huis in Frankrijk. Op enkele aspecten ga ik in deze en drie volgende columns verder in.

lees meer →

Pagina's:12