Een jurist met ‘vuile handen’ (1)

zaterdag 26 september 2020 - Gepost in Publicaties (alle) - door Vincent Muller

Deze column verscheen ook in het
magazine Leven in Frankrijk, herfst 2020

Denkend aan een juridisch adviseur, advocaat of notaris, ziet u vast een aan een bureau gezeten, bedachtzaam kijkende figuur voor zich. Logisch, zo ziet ‘mijn soort’ er in het dagelijks leven meestal uit.

Van deze kantoortypes zijn er véél. Maar stel nu dat u met uw Franse woning ineens stuit op een acuut probleem, een niet-alledaags vraagstuk.

Dan bent u blij met een adviseur met decennia ervaring in de Franse ‘juristerij’ maar die tegelijk in staat én bereid is om met haar team letterlijk de handen uit de mouwen te steken.

lees meer →

Aankooptips – deel 2

dinsdag 10 april 2018 - Gepost in Aankoop onroerend goed, Publicaties (alle) - door Vincent Muller

Het papierwerk

Zodra u uw droomhuis heeft gevonden is het tijd voor het onvermijdelijke papierwerk. Niet de leukste fase. Wel een essentiële. Het Franse systeem van koop en eigendomsoverdracht verschilt fundamenteel van het Nederlandse. In Nederland sluit u een koopcontract, dat vaak ontbindende voorwaarden bevat. De koop kan dan bijvoorbeeld worden ontbonden wanneer lees meer →

Aankooptips – deel 1

zaterdag 10 februari 2018 - Gepost in Aankoop onroerend goed, Publicaties (alle) - door Vincent Muller

“Uw droomhuis, en hoe het te vinden”

Stel, u heeft anderhalve ton gespaard. Of vijf, of meer. Dat is mooi, maar inflatie en belasting knagen aan uw kapitaal. De keuze tussen ingewikkelde beleggingsproducten en sparen is er vaak één tussen twee kwaden en rechtstreeks beleggen in vastgoed, zeker in veilige landen als Nederland, Duitsland en Frankrijk, staat dan ook weer volop in de belangstelling.

Afgelopen zomer (’17) kon u in het magazine Leven in Frankrijk waaraan ik al meer dan 15 jaar bijdraag, een algemeen artikel lezen met tips over kopen, bezitten en onderhouden van een huis in Frankrijk. Op enkele aspecten ga ik in deze en drie volgende columns verder in.

lees meer →

Pagina's:12